Skriveborde

Skriveborde udgør en af de vigtigste ting på arbejdspladsen. Det er det sted, hvor hver enkelt medarbejders arbejdsproces udgår fra. Det rigtige skrivebord er ikke bare det første det bedste, man kan finde, men kræver nærmere omtanke, du kan for eksempel købe skriveborde som en del af et konferencesæt. Her på siden kan du finde ud af, hvad du skal overveje, når du køber skriveborde.

Skriveborde er grundlaget for et godt stykke arbejde – bogstaveligt talt. På skrivebordet står din computer, dine papirer, din telefon og så videre. Alle sammen redskaber, du bruger til at fuldføre din arbejdsdag. Derfor er det vigtigt, at man arbejder ved et ordentligt skrivebord og ikke et bord, der er for spinkelt til at være stabilt eller er for lavt eller for højt. Det rigtige skrivebord skal se godt ud, samtidig med det opfylder dine krav til anvendelighed. Hvis man kigger på udseendet og komforten af skrivebordet, er det ikke noget, man må overse. Et skarpt design signalerer professionalitet og effektivitet på arbejdspladsen. Forestil dig at sidde ved et skrivebord, der ligner noget fra et børneværelse. Dette giver en følelsen af, at skrivebordet er bedre egnet til andre formål end det, du skal opfylde. Man kan sidde og blive irriteret over det, og det vil uden tvivl nedsætte din effektivitet og måske også dit humør. Dette kan undgås, hvis man sørger or at vælge et skrivebord, der ligner, at det hører hjemme på en professionel arbejdsplads. Hvis bordet er lavet i de rigtige materialer, hvis bordet har et smukt og elegant stel, hvis bordets har en flot bordplade og alle elementerne spiller sammen, så får man følelsen af, at der er lagt omtanke og tid i valget af bordet, og man får følelsen af, at bordet egner sig perfekt til at arbejde ved på et kontor. Dette vil hæve arbejdsmoralen og humøret markant.

Et andet vigtigt punkt er fleksibiliteten og anvendelsen af bordet. Bordet skal blandt andet have den rigtige størrelse for at kunne udnyttes effektivt. Hvis det er for småt, kan ens ting ikke ligge på bordet, og man føler sig stresset og mister overblikket. Hvis bordet omvendt er for stort, har man for det første betalt for meget for, hvad man egentlig har haft brug for. Man har kunnet nøje med et mindre bord, og man kunne have sparet penge. Derudover kan et for stort bord faktisk nedsætte arbejdseffektiviteten, da man også kan miste overblikket her. Hvis bordet er så stort, at der kan ende papirer ud over det hele, og tingene ligger så langt væk fra dig, at du ikke kan nå dem, så har du igen fået fat i det gale skrivebord. Endnu et vigtigt punkt i forhold til bordets anvendelse er, hvordan det er udformet. Hvis bordet eksempelvis er placeret i et lille rum, hvor der er behov for at udnytte pladsen bedst muligt, så er det værd at finde et bord, der har rette kanter, der kan skubbes helt op ad væggen, så der ikke går plads til spilde. Hvis du til gengæld arbejder i et stort, åbent rum, kan et bord med runde, bløde hjørner være at foretrække, da man på denne måde nemmere kan komme rundt om bordet. Bordet ser måske også mere dynamisk ud med bløde og runde kanter, end rette, spidse vinkler. Det kan også være, at du har behov for at have et bord, der smyger sig rundt om kontorstolen, så du egentlig får meget mere bordplads, men ikke kommer ud for ikke at kunne nå de ting, der ligger på bordet, fordi bordpladen er for stor og strækker sig for langt væk fra dig. Hertil hører selvfølgelig også et udvalg af kontorstole, men det er ikke lige meget, hvilken kontorstol man vælger til sit skrivebord, da der for eksempel er visse krav til kontorstolen, hvis man har et skrivebord, der smyger sig rundt om kontorstolen. Derfor kan det være smartest at købe sit skrivebord som en del af et konferencesæt.

Slutteligt kan nævnes, at prisen på skrivebordet har en betydelig rolle. Et godt, lækkert skrivebord kan sagtens løbe op i mange tusinde kroner, især hvis man vil have et rigtig godt skrivebord af et godt mærke såsom Wilkahn, Håg, Fritz Hansen, Zeta, Four Design og mange andre. En snedig måde at få råd til et af disse rigtig gode skriveborde er ved at købe brugte kontormøbler. Kontorer ramt af konkurs må skille sig af med sine kontormøbler, deriblandt sine skriveborde, og det kan du nyde godt af. Du kan nemlig finde forhandlere, der sælger billige, brugte kontormøbler, men som absolut ikke fejler noget. Brugte møbler fra et konkursbo behøver jo ikke at være slidte og gamle. De kan sådan set godt være helt nye, i modsætning til, hvis man købte brugte møbler, der var blevet solgt videre, fordi de rent faktisk var for gamle og slidte.

Så når du skal købe et nyt skrivebord, er der en række ting, du skal overveje: Pris, design, komfort og meget andet. Sørg for at besøge en forhandler, der ved hvad de taler om, når det kommer til skriveborde. Overvej blandt andet, om ikke du skulle tage at købe dit skrivebord som en del af et konferencesæt.

Køb skriveborde her